VERENIGING VAN AIRBORNE-VRIENDEN                                   Lankelaar 19     -     5737 ES     Lieshout

  

Laatste Nieuws!

Hieronder vindt u mededelingen, nieuwtjes, aankomende evenementen en de vermelding van eventuele updates op deze website.

De meest recente berichten staan bovenaan.
 

3 oktober 2015: Graag uw aandacht voor de (voorlopig laatste?) nieuwsbrief voor de veteranen van de "I" Company van het 502nd Parachute Infantry Regiment; de "Poop Sheet" die altijd trouw is verzorgd door Betty Taylor Hill.

27 juni 2014: Betty Taylor Hill's Item Company's (502nd Parachute Infantry Regiment, 101st Airborne Division) "Poop Sheet" is net uit!
20 juni 2014: Onze vereniging is nu te vinden op !

13 mei 2014:
De nieuwste editie van ons verenigingsblad Wanowan, nummer 75 alweer, is verzonden naar al onze leden.
Hier is de digitale versie te lezen:

02 september 2012:
Dit bericht ontvingen wij vandaag van Frenk Derks van de Ven van de Stichting Remember September 1944:

"Geachte leden van het Platform Herdenking Operation Market Garden [waarbij wij als Vereniging van Airborne Vrienden zijn aangesloten; redactie],

Bij deze nodig ik jullie van harte uit om de onthulling bij te wonen van het monument ter ere van de Troop Carrier Groups die geland zijn in Son tijdens de septemberdagen van 1944.
Stichting Remember September 1944 heeft gekozen om de piloten, zweefvliegtuigpiloten en boordpersoneel te eren en herdenken voor hun offers tijdens de septemberdagen van 1944.

Op zondag 16 september om 10.30 uur zal het monument onthuld worden op de kruising van de Ockhuizerweg met de Sonniuswijk bij het viaduct over de Rijksweg A50 te Son.
Graag wil ik u bij deze uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn.

Met vriendelijke groet,
Frenk Derks van de Ven
www.rememberseptember1944.com
"

Deze onthulling zal plaatsvinden, ruim voor de ons tijdstip van verzamelen in Sint Oedenrode en iedereen is dus van harte uitgenodigd om bij de onthulling aan de rand van de Drop- en Landing Zone aanwezig te zijn.

01 september 2012:
Ons programma voor Remember September 2012 is bekend:
Klik om te vergroten)
 

10 mei 2012: Op maandagavond 14 mei 2012 wordt de jaarlijkse vergadering  van de Vereniging van Airborne Vrienden gehouden in de Airbornezaal van Restaurant De Beurs in Sint Oedenrode.
Klik hier voor een indruk van hoe de zaal er onder het nieuwe en Airborne-bezielde management van Sander van de Ven uit zal gaan zien:
(Klik om te vergroten)


05 januari 2012
: Op donderdagavond 5 januari 2012 werd de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de Vereniging van Airborne Vrienden gehouden in de Airbornezaal van Restaurant De Beurs in Sint Oedenrode.
Klik hier voor de foto's van deze gezellige avond.

04 mei 2011
: Op 4 mei 2011 herdachten we de mensen die stierven voor onze vrijheid in de jaren 1940- tot 1945. Franke Verhoeven en Tom Timmermans legden op de Gemeentelijke Begraafplaats bij de Oude Toren in Woensel kransen namens de Vereniging van Airborne Vrienden. Klik hier voor enkele foto's van de ceremonie.

04 mei 2010: Op 4 mei 2010 herdachten we de mensen die stierven voor onze vrijheid in de Tweede Wereldoorlog.  Klik hier voor enkele foto's van de ceremonie op de Gemeentelijke Begraafplaats in Eindhoven.

02 juni 2009: Op 30 mei ontvingen de Airborne Vrienden in St. Oedenrode 3 Amerikaanse Veteranen uit de Tweede Wereldoorlog; voor een foto impressie van de kranslegging bij het Monument to The Dutch; klik hier.

25 mei 2009: Op 24 mei waren de Airborne Vrienden op Margraten voor Memorial Day. Ons lid Ton Slits legde de krans namens de vereniging. Voor een uitgebreide foto impressie, klik hier.

11 mei 2009: In de rubriek verhalen van veteranen is nu het verhaal van veteraan Arthur Bittner opgenomen, wederom opgetekend door Airbornevriend Geurt van Rinsum.

10 mei 2009: In de rubriek Bevrijders zijn we nu begonnen met het publiceren van verhalen van veteranen, zoals ze in de loop der jaren zijn verteld aan de Airbornevrienden en door enkele van hen zijn opgetekend.
De eerste verhalen zijn van veteraan Vernon Raker, opgetekend door Airbornevriend Geurt van Rinsum. De verhalen zijn in de Engelse taal. De veteranen hebben ze immers in hun eigen taal aan ons verteld. Wij hebben er voor gekozen om dit zo te laten om geen van de details verloren te laten gaan bij een vertaling naar het Nederlands.

5 mei 2009: De Airborne-vrienden maken deel uit van het Platform Herdenking Market Garden.
Dit overleg van meerdere organisaties, coördineert een groot deel van de festiviteiten in het kader van de 65e 'verjaardag' van Operatie Market Garden, in september 2009.
Een internetpagina met daarop een kaartje met het operatiegebied van Market Garden geeft een duidelijk overzicht van de geplande activiteiten.
Hoewel deze uiteraard nog onder voorbehoud zijn, kunt u hier alvast kennis nemen van een groot aantal geplande activiteiten:  kaartje

 

 

               

 

© COPYRIGHT 2014 ALL RIGHTS RESERVED Airbornevrienden.nl

E-mail: vereniging@airbornevrienden.nl